voor_de_leden

Laatste update 09-11-2016

BuiltWithNOF

VFKG webmaster  Evert van den Broek

FKG in defilé

HET FANFARE ORKEST

Het fanfareorkest is samengesteld uit oud-leden van de Geniekapel die hierin hebben gespeeld in de periode 1952 t/m 1995. Op dit moment zijn er 78 muzikanten die met veel plezier met elkaar musiceren. De gemoedelijke collegiale sfeer met een gezonde dosis muzikaal Genisten chauvinisme maakt het tot één “ familie “. Kenmerkend is de sterke sociale onderlinge band.

Onder leiding van beroepsdirigent wordt muziek ingestudeerd van uiteenlopend karakter. Natuurlijk maakt de militaire muziek hiervan een belangrijk deel uit. Hierbij valt te denken aan de concert- en loopmarsen. Maar bijvoorbeeld een vurig stukje Braziliaanse muziek, een vlotte polka, populaire hedendaagse blaasmuziek of een ernstig semi-klassiek werk ontbreekt niet in het repertoire van het orkest.

Aanvankelijk legde het orkest zich voornamelijk toe op het geven van buitenoptredens in de vorm van taptoes, parades, buitenconcerten of deelname aan rondgangen en intochten. De laatste jaren wordt het orkest echter gevraagd om naast vele nationale - ook bij een aantal internationale muziekevenementen haar medewerking te verlenen.

In 2003 is o.a. in Frankrijk opgetreden tijdens de taptoe “Stade de Lens “met militaire orkesten uit o.a. Bulgarije, Griekenland, Italië en Frankrijk. Een onvergetelijke ervaring. In 2004 en 2005 volgden een aantal internationale taptoes in Duitsland  en Frankrijk. In 2006 hebben we een vijftal weekenden in grote Duitse steden opgetreden tijdens de International Militaire show “Musikparade”. Ook in 2007, 2008 en 2009 zijn er uiteenlopende optredens gegeven in Nederland, Duitsland en België. Ook voor de komende tijd staan alweer uitnodigingen vast voor bijzondere optredens. Door de reorganisatie bij de militaire beroepsorkesten binnen defensie wordt steeds vaker een beroep gedaan op ons orkest bij beëdigingen en jubilea van defensieonderdelen. Het OLFKG maakt sinds 2000 deel uit van het Regiment Genietroepen. Door de reorganisaties van de militaire muziek is de officiele band tussen het militaire beroepsorkest FKKLBW ( FanfareKorps Koninklijke Landmacht Bereden Wapens) teloor gegaan. Sinds 2006 is het OLFKG dan ook het officiele Regimentsorkest van het Regiment Genietroepen. En tijdens de ledenvergadering van 2013 is de officiele naamgeving gewijzigd in Vrijwillig FanfareKorps der Genie.

Voor de komende jaren is het beleid voor het orkest er opgericht om zich, naast taptoes, ook te gaan toeleggen op het geven van concerten.

Hier nog paar kiekjes genomen tijdens de repetities die 1 á 2 maal per maand op de zaterdag van 10.00 - 15.00 uur worden gehouden op de Lunettenkazerne te Vught de thuisbasis van het orkest.


Hier is de trombone sectie in aktie                                                                  en hier de saxofoons, baritons en euphonium

 

[startpagina] [historie] [fanfareorkest] [foto's] [orkest samenstelling] [tamboerkorps] [muzikale leiding] [organisatie] [optredens] [terugblik 2015] [informatie] [uniform] [Links] [Deutsch] [English] [Videoregistraties]