voor_de_leden

Laatste update 09-11-2016

BuiltWithNOF

VFKG webmaster  Evert van den Broek

FKG in defilé

 

 

           Kapelmeester/ Dirigent

Peter Poel

Foto Peter klPeter is geboren op 21 mei 1944 in Harderwijk. Als 11 jarige jongen kreeg hij, van zijn 14 jaar oudere broer, bij de Harmonie in Harderwijk zijn eerste (strenge) trombone- lessen. Daarna studeerde hij verder aan het conservatorium in Utrecht, met als hoofdvak trombone. Was leerling van de heer Th. Bezembinder, die destijds  1e trombonist was bij -het toenmalig- Utrechts Stedelijk Orkest (U.S.O.). 

In 1965 begon hij bij het Nederlands Ballet Orkest in Amsterdam als 1e trombonist. In deze tijd viel hij regelmatig in bij het Concertgebouw Orkest, Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het  Residentie Orkest, Het Utrechts Stedelijk Orkest en bij het Metropool Orkest o.l.v. Dolf van de Linden.

In 1980 maakte hij de overstap naar de N.O.S. als 1e trombonist bij het Promenade Orkest o.l.v. Jan Stulen. Het orkest verzorgde veel TV optredens, zoals  ”Jonge mensen op het concertpodium”, ”muzikaal onthaal”, ”ja natuurlijk” , alsmede bij de shows van Marco Bakker en Willem Ruys. Dit orkest begeleidde ook beroemde nationale en internationale artiesten. Peter maakte ook deel uit van het N.C.R.V. Blazersensemble o.l.v. Jan de Haan. En volgde directielessen bij Henk van Lijnschooten.

In 1985 kwam de fusie met het Omroeporkest en werd de naam veranderd in het Radio Symfonie Orkest. In 2004 verliet hij het orkest om met de T.O.P. (Tijdelijk Ouderdoms Pensioen) te gaan.

Peter is op de Veluwe meer bekend als dirigent van de Veluwe Brass, waar hij aan de wieg stond bij de oprichting in 1975. Ook was hij ruim 24 jaar dirigent van de Harmonie Nuspeet, op eigen verzoek is hij daar begin 2013 mee gestopt, ook stond hij jarenlang als muzikaal leider voor de Arbeiders Muziekvereniging Ontwaak in Hattem. Bij beide verenigingen is hij eredirigent.

De band met de landmacht heeft hij als militair muzikant bij het Fanfarekorps der Genie als kapellichting 64-1. Per 17 mei 2008 is Peter aangesteld als dirigent van het VFKG. Peter hoopt de muzikanten te kunnen inspireren en te motiveren om het orkest gezamenlijk naar een nog grotere muzikale hoogte te brengen. 

 

 

Instructeur/Tambourmaître    4841_1195_Pas kl

 Corné Pas

Vanaf de oprichting is Corné als tamboer aan het VFKG verbonden.
Hij is in 1968 geboren en behaalde het diploma Docerend Musicus aan het Brabants Conservatorium. Zijn dienstplicht, lichting 87-6, vervulde hij als slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie.
Na de vervulling van zijn dienstplicht behaalde hij in 1991 bij Jan Peeters zijn diploma Tamboer Maître.

Corné bezit een eigen Slagwerkschool, “ Lapas Slagwerkopleidingen”. Tevens verkoopt en repareert hij alle slagwerkinstrumenten. Daarnaast is hij slagwerkdocent  en instructeur bij diverse muziekverenigingen. Ook is hij als slagwerkdocent verbonden aan een muziekschool. Per september 2004 is Corné aangesteld als instructeur van het VFKG en vanaf september 2005 tevens als Tamboermaître. Met een Gouden Medaille is een prestatie behaald als Instructeur/Tamboer met een tamboerkorps op het WMC in Kerkrade
 

[startpagina] [historie] [fanfareorkest] [tamboerkorps] [muzikale leiding] [organisatie] [optredens] [terugblik 2015] [informatie] [uniform] [Links] [Deutsch] [English] [Videoregistraties]