Muzikale leiding

Kapelmeester/ Dirigent

Peter Poel

 Peter is geboren op 21 mei 1944 in Harderwijk. Als 11 jarige jongen  kreeg hij, van zijn 14 jaar oudere broer, bij  de Harmonie in  Harderwijk zijn eerste (strenge) trombonelessen. Daarna  studeerde  hij verder aan het  conservatorium in Utrecht, met  als hoofdvak  trombone. Was leerling van de heer Th. Bezembinder, die 1e  trombonist was bij het -toenmalig- Utrechts Stedelijk Orkest  (U.S.O.).

 In 1965 begon hij bij het Nederlands Ballet Orkest in Amsterdam als  1e trombonist. In deze tijd viel hij  regelmatig in bij het  Concertgebouw Orkest, het Rotterdams Philharmonisch  Orkest,  het  Residentie Orkest,  het Utrechts Stedelijk Orkest en bij  het  Metropole Orkest o.l.v. Dolf van der Linden.

 In 1980 maakte hij de overstap naar de N.O.S. als 1e trombonist bij  het Promenade Orkest o.l.v. Jan Stulen.  Het orkest verzorgde veel  TV optredens, zoals  ”Jonge mensen op het concertpodium”,  ”Muzikaal onthaal”,  ”Ja, natuurlijk”, alsmede bij de shows van  Marco Bakker en Willem Ruys.

 Dit orkest begeleidde ook vele beroemde nationale en internationale artiesten. Peter maakte deel uit van het  N.C.R.V. Blazersensemble o.l.v. Jan de Haan en volgde directielessen bij Henk van Lijnschooten.

 In 1985 kwam de fusie met het Omroeporkest en werd de naam veranderd in het Radio Symfonie Orkest. In  2004 verliet hij het orkest om met T.O.P. (Tijdelijk Ouderdomspensioen) te gaan.

Peter is op de Veluwe bekend als dirigent van Veluwe Brass (thans Brassband Amersfoort), waar hij bij de oprichting 1975 aan de wieg stond.

Verder was hij ruim 24 jaar dirigent van de Harmonie Nunspeet en stond hij jarenlang als muzikaal leider voor de Arbeiders Muziekvereniging "Ontwaakt" in Hattem. Bij beide laatstgenoemde verenigingen is hij benoemd tot eredirigent.

De band met de landmacht heeft hij als militair muzikant bij het Fanfarekorps der Genie als kapellichting 64-1. Per 17 mei 2008 is Peter aangesteld als dirigent van het VFKG. Peter hoopt de muzikanten te kunnen inspireren en te motiveren om het orkest gezamenlijk naar een nog grotere muzikale hoogte te brengen. 

Instructeur/Tambour-maître    4841_1195_Pas kl

 Corné Pas

Corné is al vanaf de oprichting van het VFKG als tamboer, instructeur en tambour-maître bij het orkest betrokken.

Hij is in 1968 geboren en behaalde het diploma Docerend Musicus aan het Brabants Conservatorium. Zijn dienstplicht, lichting 87-6, vervulde hij als slagwerker bij het Fanfarekorps der Genie.
Na de vervulling van zijn dienstplicht behaalde hij in 1991 bij Jan Peeters zijn diploma Tambour-maître.

Corné bezit een eigen Slagwerkschool, “ Lapas Slagwerkopleidingen”.  Tevens verkoopt en repareert hij alle slagwerkinstrumenten. 

Daarnaast is hij slagwerkdocent en instructeur bij diverse muziekverenigingen en als slagwerkdocent aan een muziekschool verbonden.

Per september 2004 is Corné aangesteld als instructeur van het VFKG en vanaf september 2005 tevens als tambour-maître. Op het WMC in Kerkrade wist Corné met een tamboerkorps als instructeur/tamboer een Gouden Medaille in de wacht slepen.